Tandblegning

Hjemme og ved tandlæge​

​Hvide tænder - et smukt smil

Den korteste afstand mellem 2 mennesker er et smil! Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilke signaler vi sender med vores smil. Gennem de sidste 20 år er vi i tiltagende grad blevet påvirket gennem medierne til at forbinde et hvidt smil med skønhed og succes, og selv en ellers så populær person som Dronning Margrethe kritiseres hyppigt for at have uskønne tænder.

Heldigvis er der en løsning, hvis smilet ikke lever op til Colgateidealet.

Misfarvede tænder

Misfarvede tænder kan bleges til en lysere kulør på 2 forskellige måder:

  • Klinik blegning
  • Hjemme blegning

Tandblegning ved tandlæge

Klinik blegning foregår som navet antyder på tandklinikken. Tandkødet dækkes af, og tænderne påføres en blege gel med en høj koncentration af det aktiv stof.

Ofte aktiveres blege processen med en kraftig lyskilde.

Tænderne kan med klinik blegning lysnes på under en time.

Tandblegning hjemme

Hjemmeblegning er en mere langstrakt proces. Her fremstilles en blege skinne, der i udformning minder om en bidskinne. Blege gelen lægges her ind i skinnen, og enten lægger man sig til at sove med skinnen i munden, eller også går man rundt med den i ca. 2 timer.

I løbet af 1-2 uger vil man da oftest have opnået det ønskede resultat.

Vi anbefaler en kombination af de to metoder for at opnå bedst muligt resultat.

Ingen praktisk skade ved tandblegning

Blege gelen er sur. Jo højere koncentration desto mere syrevirkning. I de koncentrationer, der anvendes til hjemmeblegning, svarer skadevirkningen på tænderne til den skadevirkning, der opstår ved at drikke et glas cola om dagen i de dage blegningen pågår. Eller samme skadevirkning som indtagelse af et frisk æble om dagen giver.

Med andre ord en skadevirkning som er uden praktisk betydning.

Opfriskning af tandblegning

Efter typisk et års tid vil der være behov for en opfriskning af blegeresultatet. Her kan blegeskinnen genanvendes således at udgiften til genopfriskningen alene består i indkøb af en ny tube blegegel.

Tandlægerne i Fiolstræde - Centeret for Oral Implantologi • Fiolstræde 19 - 1171 Kbh. K.

Tlf.: 33 13 01 48 • CVR: 14240136